Előfizetői tartalom

Kőkemény évre készülhet a hazai irodapiac és szereplői

Portfolio
Nehéz éven van túl a hazai ingatlanpiac, de az ingatlan-tanácsadóknak igen mozgalmas évet sikerült lebonyolítaniuk. Az irodapiaci kihasználatlanság ugyan 25% körül stagnált, de az újratárgyalások és a meglévő állományon belüli költözések lendítettek a tranzakciókon. A jövő év a gazdasági változásoktól is függően eredményezhet javulást is, hiszen a bérleti díjak már padlót fogtak, az új átadások válság utáni első hulláma pedig még várat magára, így az üresedés is csökkenhet. A tapasztalatok szerint a budapesti irodapiac iránt néhányan egyre inkább érdeklődnek mind befektetői, mind bérlői oldalon, ami ebben a nehéz helyzetben is adhat okot optimizmusra. A piac legnagyobb szereplőit kérdeztük, hogy hogyan értékelik az idei évet, és mire számítanak a jövő évre vonatkozóan.

Borbély Gábor, a CBRE elemzési és tanácsadási vezetőjének tapasztalata szerint: "A kínálatot illetően nagyon lelassult a piac, alig látunk új átadásokat, kevés fejlesztés indul, a másik oldalon viszont a kereslet élénkült, legalábbis az irodák esetében. Ugyanakkor az idei évben a cégek jobbára legfeljebb csak A-ból B-be költöztek, hiszen a piac teljes mérete nem változott....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés