Előfizetői tartalom

Lassan nem lesz hol raktározni

Portfolio
Az év első hat hónapjának aktivitása igazolja a Közép-Európában jelen lévő vállalatok modern ipari ingatlanok iránti érdeklődését. Az erős kereslet és a kevés új fejlesztés következtében a piac kevés alternatívát nyújt a potenciális bérlők számára. Az ipari ingatlanok kihasználatlansága Közép-Európában (Csehország, Magyarország, Lengyelország és Szlovákia) jelenleg átlagosan 11,8 százalékon áll, de vannak területek, ahol ez az érték öt százalék alá is csökkent. Az átlagban 10-12 százalékos kihasználatlanság egészségesnek mondható.

"Egy jól működő piacon az ilyen alacsony kínálat újabb projektek gyors beindítására motiválná a fejlesztőket. A közép-európai piac azonban továbbra is nehéz helyzetben van a bankok megszorításai és az új fejlesztésekhez való óvatos hozzáállásuk következtében. Ez a piac torzulásához vezetett - Szlovákiában például a 2,5 százalékos kihasználatlansággal Európában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés