Előfizetői tartalom

A gazdasági bizonytalanság erős hatással van az ingatlanárakra

Portfolio
Az európai befektetések volumene kissé csökkent 2011 második negyedévében, de Skandináviában, Franciaországban és Közép-Kelet-Európában változatlan maradt és itt volt megfigyelhető a legerősebb piaci értéknövekedés is. A CB Richard Ellis (CBRE) most publikált európai értékindexe (European Valuation Monitor) szerint Közép-Kelet-Európában egy negyedév alatt közel 1%-kal emelkedett az ingatlanok értéke, míg Hollandiában átlagban 3,6%-kal csökkent. Dél-Európában és Írországban, Spanyolországban és Olaszországban is lefelé mozdultak az ingatlanértékek.

Az elmúlt negyedévekben a kiskereskedelmi szektor mutatta a legjobb teljesítményt, és ez a trend folytatódott - 2011 második negyedévében a kiskereskedelmi ingatlanok esetében volt egyedül értéknövekedés (+0,8%), ami összesen 3,5 százalékos éves növekedést jelent. Ugyan éves szinten az irodapiacon is pozitív a növekedés (2%), 2011 második negyedévében 0,2 százalékos értékcsökkenés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés