Előfizetői tartalom

Nem kellünk a turistáknak - Budapest csak kullog

Szinte hihetetlen, de tény, hogy míg Bécsben több mint kétszer, addig Prágában másfélszer annyiba kerül ugyanaz a hotelszoba 2011-ben, mint Budapesten. A verseny régóta tart a régiós hotelpiacon, mind az árak, mind kihasználtság, de leginkább a vendégek és a vendéglátóhelyeken eltöltött éjszakák számának tekintetében. A verseny jellemzően a fővárosok között zajlik, melyben Budapest továbbra is erős lemaradásban van Bécshez, és Prágához képest. De nem ez az egyetlen mutató, amiben egyelőre nem tudjuk felvenni a versenyt.

A nemzetközi tanácsadó cégek tapasztalatai szerint az európai régióban már látszik némi növekedés a hotelpiacon. Az úgynevezett EMEA (Európa, Közel-Kelet, Afrika) régión belül azonban a nyugat-európai térség az, melyben a piaci hatások a pozitív irányba hatnak, míg a kelet-európai térségben a gazdasági fellendülés lassú beindulása, a közel-keleti, illetve az észak-afrikai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés