Előfizetői tartalom

Még több bevásárlóutca kell Budapestnek

Portfolio
A tradicionális bevásárlóutcák mellett, mint a Váci utca, a Deák Ferenc utca, vagy az Andrássy út, az elmúlt években több tematikus vásárlóutca, illetve sétálóutca alakult ki a fővárosban. A felújított környezet, az átalakult miliő, és a teljes vagy részleges forgalomkorlátozások szinte minden esetben értéknövekedő és a kiskereskedők, szolgáltatók és vendéglátók számára forgalom élénkülő hatással jártak. A fejlődési folyamat szemmel láthatóan megindult, ötletekből és tervekből nincs hiány, így már csak a további projektekre, illetve azok finanszírozásának előteremtésére kell várnunk.

A belvárosi Deák Ferenc utca újkori példája, ami féloldalas jellegénél fogva némileg hátrányosabb helyzetben is van a bevásárlóutcák piacán, jól mutatja, hogy egy rendbe hozott útburkolat, néhány homlokzat felújítás, vagy egy hatásos "brand" milyen forgalom élénkülést képes elérni Budapest egy-egy elfeledett szakaszán. Az Andrássy út, a Váci utca, valamint a Fashion...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés