Előfizetői tartalom

A régiónk erősödik, mi nem a logisztikai piacon

Portfolio
Tavaly közel egymillió négyzetméterrel több ipari ingatlanterület került bérbeadásra Közép-Európában, mint az azt megelőző évben. 2010-ben a bérlők több mint 2,5 millió négyzetméter modern ipari területet foglaltak el, míg 2009-ben ez a szám 1,8 millió négyzetméternél is kevesebb területet jelentett. Ez a valaha mért harmadik legjobb eredmény a régióban. A legjelentősebb fellendülés Lengyelország és Csehország esetében volt megfigyelhető, míg Szlovákiában és Magyarországon, éves szinten csökkent a bérbeadás mértéke, derül ki a Cushman & Wakefield ingatlantanácsadó által rendszeresen publikált statisztikából.

Amellett, hogy a bérbeadás szinte rekordméretű volt, tavaly az előző évhez képest mintegy egymillió négyzetméterrel kevesebb ipari terület épült. Az elmúlt évben mindössze 580,000 négyzetméternyi új ipari terület került átadásra, míg 2009-ben 1,65 millió négyzetméternyi terület épült. Ennek következtében a kínálat 2010-ben az elmúlt hét évet tekintve a legalacsonyabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés