Előfizetői tartalom

Jót tett a válság a körbetartozásoknak

Portfolio
A tavalyi évben annyira nem történt semmi érdemleges a hazai körbetartozások megoldására, hogy a helyzet tovább is romlott. Időben elhúzódnak a követelések, és nagyon sok érvényesítése jogi eljárásba megy át. A körbetartozás problémájának a megoldása nagyon keserves feladat, hiszen állami intézmények, önkormányzatok, a multik és a különféle szintű beszállítók is érintettek, azaz a nagy vásárlóerővel, illetve lobbierővel rendelkezők. Továbbra is elsősorban a kereskedelmet, az építőipart, s a mezőgazdaságot jellemzi a körbetartozás, derül ki a Coface Hungary behajtási tapasztalataiból.

A körbetartozás továbbterjedésében éppen úgy benne vannak a súlyosan eladósodott önkormányzatok, azok cégei, mint a kereskedelemben, az építőiparban, a mezőgazdaságban működő vállalkozók, vállalkozások, a beszállítói láncolat legtetején elhelyezkedők, valamint a nekik beszállítók, illetve ez utóbbiaknak beszállítói is. Bagyura András, kereskedelmi igazgató, egy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés