Előfizetői tartalom

Megszűnik a Palace mozi a Mammutban, és máshol is

Portfolio
A Cinema City International NV mai tájékoztatása szerint ugyanis a cég 28 millió euróért felvásárolta a Palace Cinemas közép-európai egységeit, így a Cinema City Európa harmadik legnagyobb mozi üzemeltetőjévé lépett elő, és a vidéki nagyvárosok után most már Budapestet is uralja. A közleményből azonban még nem derült ki, hogy a 8 budapesti és 3 vidéki Palace mozi közül, melyik 4-et vásárolták meg hazánkban.

A nem mindennapi tranzakció keretében 3 szlovák (29 vászon), 8 cseh (65 vászon), és 4 magyar (47 vászon), vagyis összesen 15 multiplex mozit vásárolt meg a Cinema City International NV (CCI) mintegy 28 millió euróért, melyből 21,4 millió euró készpénz, a fennmaradó 6,6 millió euró pedig a Palace Cinema adósságának felel meg. A magyar piacon azonban csak 4 mozit (összesen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés