Előfizetői tartalom

Szinte teljesen befagyott a hipermarket piac

Portfolio
Idén ősszel a hipermarket láncok bővülése szinte teljesen leállt. A 2009-es esztendőig a legaktívabbnak és legtöbb új egységet nyitónak számító Carrefour, Real, és Auchan közül egyik sem tervez újabb átadást 2010 utolsó negyedévére Romániában, így ebben az évben lesz a legkevesebb átadás a hipermarket piacon, írja Ziarul Financiar.

A finanszírozási hiány és a csökkenő fogyasztás közepette 2010 az első olyan év, amikor mindhárom hipermarket lánc, amelyek eddig folyamatosan növekedtek, hírtelen lelassították terjeszkedésüket. Ennek az ellenkezője igaz azonban az olyan versenytársaikra, mint a Cora és a Kaufland, akik kisebb méretű hipermarketet építenek. A diszkont üzleteket működtető Kaufland...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés