Előfizetői tartalom

Lezárt emeletek, csődök, felszámolások - Bajban a szállodák

Portfolio
Bár a vendégéjszakákat tekintve egyelőre úgy tűnik, hogy 2009 volt a mélypont a hazai szállodapiac életében, azonban a magyarországi hotelek bevételei az idei évben tovább csökkentek. Az iparág nehéz helyzetét a szállodacsődök, felszámolások is jelzik. Az alacsony kihasználtság miatt több budapesti luxusszálloda arra kényszerült már, hogy egész szinteket zárjanak le az állandó költségek lefaragása érdekében.

2009 volt a mélypont?. A hazai szállodapiac a hazai és a világgazdaság visszaesését egyaránt megérezte, és a 2009-es év sok szempontból is a szektor mélypontját hozta el. A hazai szállodákban eltöltött vendégéjszakák száma az elmúlt 10 évben először csökkent a megelőző évhez képest, 2009-ben 7.5 százalékkal kevesebb éjszakát töltöttek el a vendégek, mint 2008-ban....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés