Előfizetői tartalom

Csípős vagy savanyú - mikor pukkanhat a kínai lufi?

Portfolio
Robbanhat a kínai ingatlanpiac, pukkanhat a buborék, hangzik egyre több helyről a kínai lakáspiacra vonatkozó figyelmeztetés. Az tény, hogy az elmúlt 1.5 évben hatalmas növekedést mutatott a szegmens, de az sem elhanyagolható, hogy míg a nyugati világ országainak nagy részében valóban túlértékeltek voltak az ingatlanok, addig Kínában a gazdásági élénkülésből fakadó népvándorlás okozta kereslet-növekedésnek és az eddigi alacsony áraknak köszönhetően jóval megalapozottabb az árnövekedés. A veszélyhelyzetet persze érzékelte a kínai kormány is, amely így markáns intézkedésekkel képes lehet kordában tartani a piaci folyamatokat, és megkímélni a világot egy újabb hatalmas csődtől.

"Talán a kínai ingatlanpiac a világ utolsó igazi buboréka", így indítja a kínai lakáspiacról szóló egyik cikkét egy külföldi hírportál, és kétségtelen, hogy a számok és a statisztikák tükrében igazuk is van. Ahogy az a grafikonon is jól kivehető, a kínai gazdaság az elmúlt egy évben, elképesztő emelkedést produkálva, visszakapaszkodott a válságot megelőző időszak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés