Előfizetői tartalom

A világ legdrágább irodapiacai - Budapest az első 50-ben sincs

Portfolio
Továbbra is a londoni West End a világ legdrágább irodapiaca, évi átlag 1458 euró/négyzetméter bérleti díjjal. - derül ki a CB Richard Ellis (CBRE) legfrissebb kutatásából. Hong Kong üzleti negyede a második helyre drágult, megelőzve Tokió belső kerületeit. Mumbai a negyedik, Moszkva az ötödik a sorban, Budapest nem került be a 176 irodapiacot vizsgáló kutatás első 50 legdrágább városa közé.

A jelentésből az is kiderül, hogy egy év alatt a globális irodabérleti díjak elérték mélypontjukat, átlagosan 4,6 százalékot esve a március 31-én végződő pénzügyi évben. A nagyobb piacok jelentősebb, 6,4 százalékos csökkenést mutattak a bérleti díjak tekintetében - a vizsgált 176 városból 133-ban lettek olcsóbbak az irodák, ráadásul 33 piac esetében egyenesen kétszámjegyű...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés