Előfizetői tartalom

Az izlandi hamufelhő már a budapesti szállodákig ér

Portfolio
A budapesti szállodákat nagyon kellemetlenül érintette az izlandi vulkánkitörés hamufelhője miatt elrendelt légtérzár, hiszen normál esetben a vendégek nagy százaléka légi úton érkezne. Szakmai szervezetek szerint a foglalások 50%-át törölni kellett, ez napi mintegy 100 millió forintos veszteséget jelent. A foglalások visszamondása és a rendezvények elmaradása miatti bevételkiesést nem tudták pótolni a kényszerűségből tovább maradók vendégéjszakái sem, írja a Népszabadság.

A budapesti szállodákat nagyon kellemetlenül érintette az izlandi vulkánkitörés hamufelhője miatt elrendelt légtérzár, hiszen normál esetben a vendégek nagy százaléka légi úton érkezne. A Magyar Hotelmonitor adatai szerint a csütörtöki kihirdetés után meredeken, nagyságrendileg naponta 15-20 százalékkal kezdett el zuhanni a foglaltság. Hétvégére már nagyon rosszra fordult...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés