Előfizetői tartalom

Szomszédainkál sincs kolbászból a kerítés - Bajban a szlovák fejlesztők

Portfolio
A válság alaposan megtépázta Csehország és Szlovákia irodapiacát is. A fejlesztők a válság hírei miatt megriadtak és nehezen kezdenek bele új projektek megvalósításába, a bankok pedig legfeljebb az érték 50%-át hajlandók megfinanszírozni. 2009-ben Prágában 60%-ot zuhant, Pozsonyban pedig 180 ezerről 130 ezer négyzetméterre esett vissza az újonnan átadott irodaterület, szakértők szerint ez a mélyrepülés 2010-ben még tovább folytatódhat. A helyzetet súlyosbítja, hogy a kínálat csökkenése mellett egyaránt esnek a kihasználtsági statisztikák és a bérleti díjak is, írja a Napi Gazdaság.

A válság alaposan megtépázta Csehország és Szlovákia irodapiacát is. Az ingatlanfejlesztők a válság hírei miatt megriadtak és nehezen kezdenek bele új projektek megvalósításába. Ráadásul a bankok sem szívesen nyújtanak hitelt irodák építésére, legfeljebb az érték 50%-át hajlandóak megfinanszírozni, mely a válság előtt egyes esetekben 80-90% felett is lehetett. A lanyha...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés