Előfizetői tartalom

Jövőre jöhet a fellendülés a szállodaszektorban

Portfolio
A hotelpiaci szereplők fele az idén már kedvezőnek ítéli a piaci kilátásokat, tavaly még csak mindössze 20 százalékuk volt derűlátó a DLA Piper jogi iroda legújabb felmérése szerint. Bár az idei év még a válság jegyében telik, 2011-re azonban már fellendülésre számítanak a hotelpiacon. Habár a hazai szereplők hasonlóan vélekednek, jelentős különbség, hogy nálunk a magasabb kategóriájú szállodák fejlesztésén van a hangsúly, míg külföldön az alacsonyabb kategóriájú, olcsó hotelek építésében látják a jövőt a szakemberek.

A szállodaipar megszenvedte a válságot, ami a szobakihasználtság visszaesését, és a hotelszobák átlagárainak csökkenését jelentette egyik oldalon, másrészt viszont a működési költségek visszafogását is eredményezte. A válság körülményeit kihasználó befektetési lehetőségekben és a gazdaság fokozatos újjáéledésében hisz a hotelipari szakemberek többsége,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés