Előfizetői tartalom

Romba dőlt kelet-európai álmok - Eljött a kaszás!

Portfolio
A válságot megelőző két évben nemzetközi befektetők és ingatlanfejlesztők sora özönlött Oroszországba. A moszkvai ingatlanpiac hihetetlen szárnyalást produkált ebben az időszakban, azonban a kijózanodás mindennél fájdalmasabban csapott le az orosz ingatlanszektorra. Üresen tátongó irodaházak, elárverezett bevásárlóközpontok, csődbe ment ingatlanfejlesztők, zuhanó bérleti díjak jellemzik ma Moszkvát.

A válság óta eltelt időszak egyik nagy vesztese a hazai ingatlanszektor, s azon belül is elsősorban az irodapiac. A budapesti irodapiacon a keresleti oldal drasztikus zsugorodása miatt a válság előtti 12 százalékos szintről másfél éven belül 20 százalék fölé szökött a kihasználatlanság, valamint 20-30 százalékkal csökkentek a már amúgy is alapvetően alacsony szinten lévő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés