Előfizetői tartalom

Eljött az ideje a növekedésnek

Portfolio
A Jones Lang LaSalle (JLL) bejelentette a 2010-re vonatkozó erőlejelzését, mely szerint a 2009-es 69,2 milliárd Eurós befektetési volumen 2010-ben várhatóan 20-30%-kal növekszik majd. A Jones Lang LaSalle legújabb European Capital Markets Bulletin kiadványa szerint 2009 utolsó negyedévében 24,6 milliárd Euró volt a befektetések összértéke, ami több mint kétszerese az első negyedéves értéknek (11,6 milliárd Euró) és 50%-kal több, mint 2008 utolsó negyedévében volt. Az erős évzárás nem egyedi eset, hiszen az év végén a befektetők igyekeznek lezárni a tőkebefektetéseiket. Igaz, ez az elmúlt két évben nem volt hangsúlyos, hiszen 7 egymást követő negyedéven keresztül folyamatosan csökkent a befektetési tranzakciók összege.

Chris Staveley, a JLL EMEA régiójának Capital Markets vezetője elmondta: "A növekedés, amit az idei évre várunk, egyrészt köszönhető a hitelfelvételi lehetőségek várható javulásának, másrészt egyértelművé vált, hogy az árak már aligha lehetnek alacsonyabbak, illetve a befektetők is több kockázatot hajlandóak vállalni. Ezen kívül egyre több ingatlannal bővül a befektetési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés