Előfizetői tartalom

Zuhannak tovább a bérleti díjak

Portfolio
A gazdasági világválság okozta kereslet-visszaesés határozta meg a globális irodapiac helyzetét 2009 során, mára pedig hatalmas különbséget eredményezett a bérleti jellemzők terén - derül ki a CB Richard Ellis (CBRE) legfrissebb, a globális bérleti díjakról szóló elemzéséből. Csaknem minden európai és ázsiai ingatlanpiacon lassult a bérleti díjak csökkenése, néhány városban stabilizálódtak a díjak, a trend pedig állandósulhat. Mindezekkel szemben az Egyesült Államok piacai - New York-ot kivéve - hátrébb állnak a bérleti díj körforgásában, így további díjcsökkenés várható.

A globális gazdaság kilátásai 2010-ben jelentősen jobbak, mint egy évvel ezelőtt, a világgazdaság várhatóan visszatér növekedési pályájára. A CBRE előrejelzései szerint a növekedés eltérő lesz a különböző földrészeken: az ázsiai és a csendes-óceáni térségben lehet a legerőteljesebb, Európában pedig a leggyengébb. Ennek ellenére Londonban a leglátványosabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés