Előfizetői tartalom

Vége a román láznak? - Sokak kedvét elvette a válság

Portfolio
Az elmúlt években egyre erősebb plázaláz tombolt Romániában. A bevásárlóközpont fejlesztők egyre nagyobb ütemre kapcsolta, oly annyira, hogy tavaly több mint a duplájára emelkedett a 2007 végén fennálló plázaállomány, s a jövőre nézve is hatalmas terveket tartogattak a tarsolyban. A gazdasági válság azonban ezeket az elképzeléseket is keresztül húzta. Azóta sorra röppenek fel a hírek a bevásárlóközpont projekt elhalasztásáról, illetve törléséről. A plázák pedig szenvednek, főként vidéken, oly annyira, hogy már egy bezárására is sor került. Ez azonban vélhetően nem az utolsó volt. Mi lesz tehát a szép tervekkel, véget ért a plázaláz Romániában, vagy csak kicsit kifújják magukat a fejlesztők, s ismét nekivágnak? Indokolt-e egyáltalán az ilyen nagyléptékű építkezés?

Mindenhova bevásárlóközpontot!. Hol vannak már azok az idők, mikor a román boltokban mindössze néhány cikket lehetett kapni. Az elmúlt húsz év során erős növekedésen ment keresztül a kiskereskedelmi piac, miután a lakosság vásárlóereje is jelentős bővülést mutatott. Számos nemzetközi márka tekintette célpontjának az országot, s ezek kiszolgálása érdekében erős...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés