Előfizetői tartalom

Ingatlanpiac: a válság a normális állapot

Portfolio
A válság megtanította nekünk, hogy a magyar ingatlanpiac is ciklikus, s most egyértelműen egy negatív ciklust élünk meg - foglalta össze az elmúlt időszak legfontosabb tanulságait Salamon Adorján, az Eston vezérigazgatója. A szakember sezrint hozzá kell szoknia az ingatlanpiacnak, hogy "a krízis az új normállálapot“. Válságértékelést tartott az Eston.

Az Eston vezérigazgatója szerint ma nincs működőképes ingatlanfelesztési modell, hiszen nincsen elérhető banki finanszírozás, a bérleti díjak 15-30 százalékkal csökkentek és a tranzakciós hozamok vélhetően drasztikusan megnövekedtek. A magyar piac egyik sajátossága, hogy nagyon lassan árazza be a változásokat, ennek megfelelően - érdemi befektetési tranzakció hiányában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés