Előfizetői tartalom

Tömeges halasztás - De utána jöhet a fellendülés?

Portfolio
2010-ben további átadásokra kerülhet sor a kiskereskedelmi ingatlanpiacon, ezért a túlkínálat jelentette nyomás nagy valószínűséggel leghamarabb a 2011-2012-es időszakban enyhülhet hazánkban. Ez a szituáció Európa más országaiban is megfigyelhető. Az Egyesült Királyságban, Romániában, Lengyelországban több bevásárlóközpont átadását halasztják jövőre, ami 2010-ben is fenntartja a kínálati nyomást a kiskereskedelmi ingatlanok piacán - derül ki a GVA Robertson elemzésésből.

A kiskereskedelmi ingatlanok esetében 2009-ben jellemzően kínálati piacról beszélhetünk. A kiskereskedelmi forgalom visszaesése miatt a bevásárlóközpontok bérlői visszafogták terjeszkedési stratégiájukat, ami erős kínálati nyomás alá helyezte a piacot. Az ingatlanfejlesztők sok projekt esetében döntöttek úgy, hogy a bevásárlóközpontok átadását 2010-re halasztják....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés