Előfizetői tartalom

A legnagyobb krízis tapasztalható Budapesten

Portfolio
Az olcsó hitelezés eredményeképpen nagy mennyiségű új kínálat került a piacra éppen akkor, amikor a válság miatt az elnyelt üres területek mértéke hirtelen 50%-al csökkent. Ez az üresedési ráta rohamos növekedéséhez vezetett, amelyet 2009 végére 25% körülire lehet becsülni. A bérleti díjak 10-30%-os csökkenést mutatnak, és még nem stabilizálódtak. A bérlők inkább újratárgyalják jelenlegi szerződéseiket, mint hogy elköltözzenek - derül ki a Colliers International legújabb elemzéséből.

Az első modern irodaház Budapesten 1992-ben került átadásra, és 30 EUR/m2/hó feletti áron került bérbeadásra. 1994-ig bezárólag az üresedési ráta 10% fölé emelkedett, a bérleti díjak csökkeni kezdtek. Az elmúlt 15 év folyamán az üresedési ráta sosem esett a kritikus pontnak számító 10% alá, bár ez még mindig jóval magasabb, mint a 6%-os érték, amely a bérleti díjak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés