Előfizetői tartalom

Most még csúcsokat dönt a piac - De később jöhet a visszaesés

Portfolio
Számos, még a "boom" alatt elindított irodafejlesztés 2009 során készül el az EMEA-régió (Európa, Közel-Kelet és Afrika) jó néhány piacán, ami a bérlők számára rövidtávon széleskörű minőségi irodaterület-választékot jelent A spekulatív célú fejlesztések átadása felgyorsulhat 2009 második felében, így a piacra kerülő irodaterület meghaladhatja a 2008-as szintet is. Az újonnan átadott irodák területe 2010 során azonban csökkenhet, hiszen a fejlesztők továbbra is elhalasztják a még építés alatt nem lévő projektjeiket: így a bérlők 2011-re korlátozott új kínálattal találják szembe magukat, hiszen a piac a korábbiaknál szűkebb fejlesztési időszak előtt áll - derül ki a CB Richard Ellis (CBRE) legfrissebb elemzéséből.

A bérlők, amelyek nem központi piacokon keresnek új irodát vagy racionalizálják irodabérletüket a jelen helyzetben jól kihasználhatják a bővülő kínálati feltételeket. A CBRE EU-27 kihasználatlansági indexe a 2008 első negyedévében mért 6,7 százalékról 2009 második negyedévére 7,8 százalékra nőtt. Néhány nagyvárosban, pl. Londonban és Prágában az üresedési ráta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés