Előfizetői tartalom

Még sötétebb időszak elé néznek a boltok

Portfolio
Tovább romlott a helyzete, s a továbbiakban még nehezebb időszakra számíthat a kiskereskedelmi szektor Magyarországon. A kiskereskedelmi eladások volumene 4,2%-al csökkent az előző évhez viszonyítva, ez a folyamat 2006. óta tart. Biztosnak tekinthető e trend folytatása 2010-ben is, hosszabb távú, kiszámítható növekedés legkorábban 2011-12 körül várható - derül ki a Colliers International elemzéséből.

A nem élelmiszerből származó kiskereskedelmi eladások 7%-os csökkenést szenvedtek az év első 5 hónapjában, melyből néhány családi divatmárka akár 15%-os csökkentést könyvelhetett el. A Budapesten kívüli piacokon még drasztikusabb volt a helyzet. A jövedelmezőség fenntartása érdekében sok kereskedő rövid távú bérleti és üzemeltetési díj csökkentést kér a bevásárlóközpontoktól...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés