Előfizetői tartalom

Az ipari ingatlanok negyede üresen áll

Portfolio
Összesen 123 ezer négyzetméternyi ipari ingatlan került átadásra 2009 első felében, összesen 1.54 millió nm-re növelve ezzel a teljes modern ipari ingatlanállományt, derül ki a DTZ legfrissebb adataiból. A válság előtt elindult fejlesztések közül több is idén került átadásra. A tervezési fázisban lévő spekulatív fejlesztések nagy részét azonban elhalasztották, így a második félévben már jelentős visszaesésre számít a DTZ az átadások tekinytetében.

Tovább nőtt Budapest és az agglomeráció déli részének a piaci részesedése  az átadott fejlesztések 68%-a itt található. Köztük a két legnagyobb létesítmény a Viktória Park, és az M5 Gyál Üzleti Park 45,000 nm, illetve 35,000 nm bérbeadható területtel. A gyenge kereslet és a nagy volumenű átadások eredményeként 22.8%-ra emelkedett az üresedési ráta - a félév...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés