Előfizetői tartalom

Még mindig Zimmer Frei - Mi lesz a Balatonnal?

Portfolio
Sokan arra számítottak, hogy a gyenge euró hatásra, illetve az erősödő belföldi turizmus következtében ismét feltámadhat az érdeklődés a Balaton part iránt. A remények ugyan némileg talán korlátozottan, de úgy tűnik, beválnak. Bár májusig még meglehetősen gyenge teljesítményt mutatott a Balaton, június júliusban már sokkal jobban ment a tónak, sokan mondanak le ugyanis a külföldi nyaralásról, s választják helyette a magyar tengert. Ugyanakkor ez nem feltétlenül lehet elég következő évekre, a tó ugyanis még mindig jelentős hiányosságokkal küzd, rossz idő esetén sokaknak elmehet a kedve a balatoni nyaralástól. A korábban tervezett kikötő, 4 és 5 csillagos szállodafejlesztések ugyan megoldást jelenthetnének a problémákra, s egy minőségi irányba történő elmozdulást hozhatnának a Balaton számára, amelynek hatására feltámadhatna a kereslet magyar tenger iránt, egyelőre azonban a válság lelassította a tervek megvalósulását, s a minőségi turizmus kialakulása iránt táplált remények talán csak 10-15 év múlva valósulhatnak meg.

Mi minden történik a Balatonnál?. Korábban hosszú ideig elkerülték a fejlesztők a Balaton környékét, az elmúlt egy-két évben azonban mind többen figyeltek fel a tóra, s elsősorban a minőségi turizmusban rejlő lehetőségekre. Valószínűleg nem véletlen, hogy a beruházók évekig elkerülték a tavat, a Balaton ugyanis nem egy közigazgatási egység, három megye osztozik rajta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés