Előfizetői tartalom

Magyarország nem teljesít rosszul

Portfolio
Míg az egyre mélyülő magyarországi gazdasági válság rombolóan hatott a befektetői hangulatra országos szinten, Budapest irodabérleti piaca rugalmasabban reagált a visszaesésre. A főváros dominanciája a magyar gazdaságban - különösen a pénzügyi és üzleti szolgáltatások terén - és a jelenlegi keresleti és kínálati sémák előnyt jelentenek a központi elhelyezkedésű területek számára. Ez pedig az irodapiac homogén egységként való kezelése ellen szól, derül ki a DTZ legfrissebb elemzéséből.

A Magyarországgal kapcsolatos negatív hangulat elfedi az ország szerkezeti és gazdasági erősségeit, nevezetesen a közvetlen külföldi tőkebefektetés (FDI) magas egy főre jutó arányát és a fejlett közlekedési infrastruktúrát, a DTZ szerint. Az ország gazdasági teljesítménye földrajzilag semmiképpen sem állandó. A gazdasági termelésben Budapest domináns szerepet játszik:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés