Előfizetői tartalom

Szomorú rekord - Még üresebb boltok

Portfolio
2007 év óta folyamatosan érkezik az újabb és újabb szomorú hír, hogy "Az elmúlt hat év legmagasabb üresedését mutatja a belvárosi üzlethelyiség piac Budapesten", ma, 2009-ben pedig azt, hogy az elmúlt 9 év legmagasabb üresedésével nézünk szembe, derül ki az Ecorys Magyarország nemzetközi tanácsadó cég felméréséből. A vizsgálat Budapest legfontosabb bevásárló főutcáira - a Váci utca teljes hosszára, az Andrássy út Bajcsy-Zsilinszky út és Oktogon, valamint a Nagykörút Nyugati tér és Blaha Lujza tér közé eső szakaszaira - terjedt ki.

A legfrissebb 2009 év közepi felmérés szerint, mind az Andrássy úton 16,8% (2008-ban 17,6%), mind pedig a Váci utcában 5,2% (tavaly 6,3%), a 2008-as csúcshoz képest valamelyest csökkent a kihasználatlan üzlethelyiségek száma. A Nagykörút esetében azonban olyan drasztikus volt az üresedési ráta emelkedése, 2009-ben 12% (míg 2008-ban 7,9%), hogy az, a vizsgált terület egészén...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés