Előfizetői tartalom

Harc a kastélyokért

Portfolio
A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő több kastély vagyonkezelési jogát átvenné a Műemlékek Nemzeti Gondnokságától, mivel nem látják biztosítottnak állagmegóvásukat. A vagyonkezelés jogát továbbadnák 10-20 évre az erre jelentkezőknek, akiknek vállalniuk kell, hogy a megfelelő munkálatokat elvégzik, cserébe pedig akár szállodát és múzeumot is üzemeltethetnének az épületekben - írja a Népszabadság.

Több kastély vagyonkezelési jogát szeretné megszerezni a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. a kulturális tárca egyik háttérintézményétől, a Műemlékek Nemzeti Gondnokságától, mivel úgy látják, hogy a 10 ingatlan állagmegóvása nem biztosított. A jogok megszerzése után, az MNV a kastélyokat tovább adná vagyonkezelésbe, az erre jelentkezőknek pedig azt várják, hogy felújítsák...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés