Előfizetői tartalom

Súlyosan megfizetnek a lettek

Portfolio
Súlyos gondokkal küzd Lettország. A gazdasági recesszió egyre inkább elszabadul, s az ingatlanpiacon már hosszú idő óta káosz tombol, a korábban hatalmasra növekedett ingatlanpiaci buborék kipukkanása a gazdasági bizonytalanság mellett szintén óriási károkat okoz a lett lakáspiacon. A lakásárak zuhanása drasztikus, s a mélyülő gazdasági nehézségek csak tovább növelik a sebességét, csak egy negyedév alatt, 2008 vége és 2009 eleje között 30%-kal esett az otthonok értéke. És a folyamat pedig még messze nem ért véget, az elkövetkező két évben tovább folytatódik a csökkenés.

Szegény embert az ág is húzza. A napokban fogadta el a lett parlament, azt a súlyos megszorító csomagot, amely az ország túléléséhez elengedhetetlenül szükséges. Értelmében a közszféra bérei 20%-kal csökkennek, míg az állami nyugdíjak mértékét 10%-kal mérséklik. Az egykor Európa egyik leggyorsabban fejlődő államának számító Lettországban, a válság kirobbanása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés