Előfizetői tartalom

Átalakulnak az üresedési trendek

Portfolio
A kereslet és kínálat egyensúlytalanságának mutatója az elmúlt 5 évben átlagosan 13,8% körül alakult a budapesti irodapiacon, azonban 2008 végén jelentősen megugrott és végül 16,8%-on zárt az üresedési ráta. Az Eston szakértőinek előrejelzései szerint 2009 végére a kihasználatlansági ráta akár 20% fölé is emelkedhet, köszönhetően az elkészülő jelentős új irodaállománynak és a lecsökkent keresletnek.

A tavalyi év első felében átadott irodaházak még megfelelő telítettségi mutatókkal rendelkeztek, hiszen a területek közel felét már előbérletként értékesítették: Az év második felében azonban - a válság által előidézett piaci bizonytalanság hatására - a tranzakciók már meg sem közelítették a fejlesztők várakozásait és az új házak a megszokottnál lassabb ütemben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés