Előfizetői tartalom

Senkinek sem kell az ingatlan - a legmélyebb válság 1921 óta

Portfolio
Az irodapiacon csupán London Cityben találkozhatunk valós értékkel, míg sehol máshol nem jelentenek csábító befektetési célpontot az ingatlanok a jelenlegi piaci árakon - áll a DTZ legfrissebb elemzésében. Az anyag rámutat arra, hogy az irodák hozama 20%-kal fog csökkenni 2009 során, illetve az ingatlanárak csak 2010-ben stabilizálódnak. Az árcsökkenési várakozások fényében nem túl meglepő, hogy világviszonylatban a határokon átnyúló befektetések 58%-kal csökkentek. A brit befektetési célból tartott ingatlanállomány értéke 10%-kal esett 2008-ban, ezzel - először mióta a befektetési adatokat nyilvántartják - elérve az 586 milliárd fontos értéket. Az elemzés megállapítja, hogy a 2008-2010 közti időszak kumulatív ingatlanhozamai lesznek a leggyengébbek az Egyesült Királyságban 1921 - az ingatlanadatok rögzítésének kezdete - óta.

A DTZ Money into Property című elemzése szerint még további nehéz időkkel kell szembenézni a kereskedelmi ingatlanok árazása tekintetében; az ingatlanárak globális csökkenése tovább fog folytatódni az év során és csak 2010-re várható a stabilizálódás. A prémium London City irodapiac az egyetlen olyan jelentős irodapiac világszinten, amely a jelenlegi piaci árakon is vonzó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés