Előfizetői tartalom

Drasztikus számok Budapesten - Mit hozhat így a jövő?

Portfolio
355 ezer négyzetméternyi irodafelület áll üresen jelenleg, s csak az idei évben további 245 ezer négyzetméter átadása várható, míg 2010-ben újabb jelentős mennyiség kerülhet a piacra. Gyakorlatilag a korábbi évek tapasztalata alapján ez akár 3,5 év új bérleti igényét is kielégíthetné, így a mostani gazdasági körülmények között komoly gondban lehetnek az új irodák fejlesztői, derül ki a Futureal Development Zrt. és az Arentis Kft. elemzéséből.

Jelenleg 355 ezer négyzetméternyi irodaterület áll üresen Budapesten, ami óriási szám, ha tekintetbe vesszük, hogy 2007, 2008-ban évente körülbelül 120 ezer négyzetméternyi új bérlői igény jelent meg a piacon. Ráadásul a kép még sötétebbnek tűnhet, ha figyelembe vesszük az idén elkészülő új irodaterületek nagyságát. 2009 további részében még körülbeül 245 ezer...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés