Előfizetői tartalom

Versenyképtelenek a közép-európai piacok

Portfolio
A kelet-közép-európai ingatlanbefektetési piacok továbbra sem mutatják a felépülés jeleit. A CB Richarad Ellis nemzetközi ingatlan-tanácsadó piacelemzése szerint április folyamán mindössze öt tranzakciót zártak le a régióban, összesen 100 millió euró értékben. A régió ingatlanpiacain a korrekció sokkal lassabban történik meg, mint a rugalmasabb, likvidebb és érettebb nyugat-európai piacokon, ezért árazásuk egyelőre versenyképtelen az utóbbiakhoz viszonyítva. A régió korábban meghatározó befektetői, a német nyílt végű alapok jelenleg Nyugat-Európában, főként Londonban vadásznak vonzó vételi lehetőségekre.

Mint ismeretes, a kelet-közép-európai ingatlanbefektetési piacok közel egy éve tetszhalott állapotban vannak. A pénzszűke, a globális méreteket öltő kockázatkerülés, valamint az a tény, hogy a vevői és eladói elvárások még mindig nagyon messze esnek egymástól, az elmúlt hónapokban szinte esélytelenné tette az ingatlanbefektetési piacokat a térségben. Bár az áprilisi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés