Előfizetői tartalom

Demszky szerint még több EU-s támogatást kapunk a négyes metróra

Portfolio
Miután a kifogásolt, körülbelül hatvanmilliárd forint értékű szerződéseket a magyar fél kiemelte a négyes metró projekt első szakaszából, az Európai Bizottság elkötelezte magát a második ütem kivitelezése mellett, amelyre felhasználható az elsőből kivett forrás - mondta Demszky Gábor főpolgármester a Népszabadságnak. A napilap eközben felhívja a figyelmet, hogy noha Demszky már több mint két éve bejelentette, hogy az EU támogatja a 4-es metrót, máig nem született döntés még az első, Kelenföld és a Keleti Pályaudvar közötti szakasz finanszírozásáról sem.

A főpolgármester Klados Gusztáv, a DBR vezetője és Szalóki Flórián, az NFÜ főigazgatója társaságában Brüsszelben tárgyalt az Európai Bizottság regionális igazgatóságának illetékeseivel a négyes metró finanszírozási kérdéseiről. Az EU egyetért a harmadik szakasz előkészítésének megkezdésével is - a Virágpiac, illetve Rákospalota felé - tette hozzá Demszky....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés