Előfizetői tartalom

Földalatti, szigorúan titkos bunkerrendszer eladó!

Portfolio
Az állami tulajdonú Nitrokémia Zrt. úgy döntött, hogy hasznosítaná azt a négyezer négyzetméteres, két szintre és három teremre tagolt, keskenynyomtávú vasúttal felszerelt hatalmas barlangrendszert, ami egykor a cég föld alatti erőműve volt. Az erőmű Balatonfűzfőn működött a legnagyobb titokban 1927-től 1972-ig, és egészen a kilencvenes évek elejéig még a telekkönyvi nyilvántartásban is csak egy nagy fehér foltként szerepelt. A társaság most úgy döntött, hogy szeretné hasznosítani a területet - írja az Index.

Az erőműből a berendezést kilencvenes években ócskavasnak adták el, az üres termeket most kicsit rendbe tették, és megpróbálják valami értelmesre felhasználni. Az ötletbörze a lehetséges hasznosításról már elindult, döntés azonban még nem született. Május 29-én a társaság nyílt napot is rendez a földalatti gigantikus erőműben, hogy bárki saját szemével láthassa...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés