Előfizetői tartalom

Újraéljük a kilencvenes éveket - Már semmi sem segít az építőiparon

Portfolio
Idén elmarad a szokásos szezonális fellendülés az építőiparban. A megbízások elmaradása miatt az iparág óriási kapacitástöbblettel rendelkezik, a két év alatt 36 %-os árbevétel-csökkenést elkönyvelő ágazat a becslések szerint kb. 30 ezer legálisan és csaknem ugyanennyi feketén alkalmazott dolgozóról vált meg az elmúlt időszakban - mondta el a Napi Gazdaságnak Koji László, az ÉVOSZ alelnöke. Az alelnök úgy véli, a piac a 90-es évekbeli építőipari privatizációs időszakot idézi.

Akkoriban volt ugyanis jellemző, hogy milliárdos cégek jelentkeztek néhány milliós munkákra és fordítva - 30 milliós cégek vittek el milliárdos megrendeléseket - teszi hozzá Koji. A szakember szerint az 5 százalékpontos járulékcsökkentés nem elegendő arra, hogy az ágazat kifehéredésével párhuzamosan a plusz kapacitások is eltűnjenek. Továbbá valószínűleg a kormány...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés