Előfizetői tartalom

4-es metró: 60 milliárd forintos uniós támogatást bukunk el?

Portfolio
Újabb rossz hírek láttak napvilágot a 4-es metróval kapcsolatban. A Kelenföldi és a Keleti pályaudvar között, 353 milliárd forintból épülő 4-es metró első szakaszához 200-250 milliárd forintos uniós támogatást remélt a főváros, amelyből 60 milliárd forintnyi eurót már biztosan nem kap meg hazánk. Az EU ugyanis tizenegy szerződésnél hiányolta a nyílt tendereztetést, és így azok ellenértékét nem fizeti ki - írja a Népszabadság.

Hatvanmilliárd forinttal is kevesebb lehet a 4-es metró építéséhez várt uniós támogatás a Népszabadság értesülései szerint. A 4-es metróhoz kapcsolódva eddig körülbelül ötven, közbeszerzés alapján köttetett szerződés született, ezek közül - 2004-ből és 2005-ből - 11-et tart szabálytalannak Brüsszel; azok ugyanis meghívásos tenderek voltak, amely fajta közbeszerzés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés