Előfizetői tartalom

Mennyit ér a házad? - Ki tudja...

Portfolio
A pénzügyi válság kirobbanása és a befektetési ingatlanpiacok befagyása óta azonban az ingatlanok értékének megállapítása korántsem egyértelmű, és az értékbecslés vitákkal terhes terület. A jövedelemtermelő ingatlanok szegmensében világszerte komoly átárazódási folyamat tanúi vagyunk, a piac szereplői számára nyilvánvalóan kulcskérdés, hogy hol tart az átárazódási folyamat és mennyit az adott eszköz aktuális értéke. Az ingatlanbefektetési tranzakciók volumene drasztikusan csökkent le Magyarországon is, így jelenleg nem állnak rendelkezésre piaci összehasonlító adatok az ingatlanbefektetési piacot jellemző tényező, az "elvárt hozam" tekintetében a magyar piacon sem. A válság elmélyülésével egy teljesen új helyzet állt elő a globális befektetési piacon, és ez az új szemlélet hosszútávon meghatározó lesz - így nem arról van szó, hogy egy átmeneti időszak után az értékek majd automatikusan visszaállnak a korábbi értékszintekre - vélik a GVA Robertson, nemzetközi ingatlan-tanácsadó cég szakemberei.

"Az utóbbi 6-8 hónapban, a globális pénzügyi válság hatására, az értékbecslések bizonytalansága a jövedelemtermelő ingatlanok esetében is jelentősen megnőtt. Ez elsősorban abból adódik, hogy nem történtek befektetési tranzakciók, vagy legalábbis nem kerültek nyilvánosságra erre vonatkozó adatok. Korlátozottan állnak az értékbecslők, illetve az egész piac - eladók...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés