Előfizetői tartalom

Senkinek sem kell a lakás - Évtizedes mélyponton a lakosság várakozásai

Portfolio
Az ingatlanpiac csaknem minden szegmensében lassulás, illetve a kereslet csökkenése a jellemző. A lakosság ingatlanforgalmi konjunktúra-indexe csaknem évtizedes mélypontjára süllyedt az Ecostat első negyedéves felmérése szerint. Az ingatlanpiaci változások mértékét és irányát jelző Ecostat IngatlanBarométer indexe 2009 első negyedévében összességében 7,14 százalékponttal, 34,64 százalékra csökkent a 2008 negyedik negyedévi ugyancsak alacsony értékhez viszonyítva, s 22,15 százalékponttal marad el a 2002 első negyedévben mért (56,8%) legmagasabb szinttől. Ez az ingatlanpiac további stagnálását, illetve még további esését is előre vetítheti.

Csak az új lakások ára emelekdhet. Az Ecostat felmérése szerint csökken a kereslet az új és használt építésű lakások, házak iránt, azok eladási ára egyre inkább alku tárgya. Az új lakások piacán még jelentős az eladásra szánt új lakások kínálata és hosszú az értékesítési idejük. A nehezen és lassan értékesíthető új lakások forgalmának gyorsítására jelentős...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés