Előfizetői tartalom

Két szó, ami megrémíti a befektetőket: Magyarország, ingatlan

Portfolio
Bár az ingatlan szektor jelentős nehézségekkel küzd, ezen eszköz fajtának a továbbiakban is fontos szerep jut majd. Jelenleg 7,2-9 százalék között mozoghatnak valahol a hozamok a magyar ingatlanpiacon, tranzakciók híján azonban pontos értékük nem ismert. Bár a beruházások feltételei sokat romlottak az elmúlt időszakban, a már elkezdett projekteket be kell fejezni, mert így még legalább a remény megmarad arra, hogy az árbevételből visszafizethetővé váljanak a hitelek. Lesznek azonban, akik nem tudnak lépést tartani a kihívásokkal, vagy egyszerűen csak elpártolnak hazánktól, a piactisztulás mértéke elérheti a 40%-ot is. Ez utóbbi azért is nem meglepő, mivel ma két szóval lehet biztosan elriasztani a befektetőket, az egyik az ingatlan, a másik pedig Magyarország neve. Lovro Andriennel, az ABLON Group Ltd. Ország igazgatójával beszélgettünk.

Már a válság előtt is pengeélen táncolt a megtérülés!. Portfolio.hu: A válság átrendezheti az egyes eszközök megítélését. Milyen lehet az ingatlan szerepe a jövőben? Lovro Adrienn: Azt gondolom, hogy az ingatlan szerepe erősödni fog a későbbiekben, minden egyes válsággal erősödik, az ingatlan önmagában is egy fontos instrumentum. Alapvetően nem is az ingatlannal van...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés