Előfizetői tartalom

A gatyánk is rámegy majd a parkolásra!

Portfolio
A Fővárosi Közgyűlés elfogadta Budapest parkolási stratégiáját és a stratégiára épülő rendeletet. A stratégia alapvető elemei már 2009. június 1-én, bizonyos részei pedig 2010. január 1-jén lépnek hatályba. A rendelet a várakozási díjakat a BKV Zrt. egy utazásra érvényes vonaljegy árához viszonyítva állapítja meg, így a változás átlagosan 27 százalékos emelést takar. A rendelet életbe lépéstől a Nagykörúton belül 20 óráig kell majd fizetni a parkolásért, viszont szmogriadó idején a tilalom alá eső járműveknek nem kell majd várakozási díjat fizetnie. A rendelet szigorítja a lakossági parkolási engedélyek kiadását, és a pótdíj mértékét is jelentősen emeli.

A parkolás fejlesztési stratégia mindazokat a parkolási feladatokat foglalja össze, amelyeket rövid, közép és hosszútávon meg kell tenni a főváros élhetőbbé tételének érdekében. Az egyeztetéseken részt vett mind a 23 kerület, valamint az érintett szakmai, társadalmi és civil szervezetek. A frissen elfogadott rendelet bővíti és az átjárhatóság érdekében egységesíti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés