Előfizetői tartalom

Az év legnagyobb dobása az ingatlanpiacon: "Bankfolyosó" a Váci úton?

Portfolio
Ahogyan 2008-ban, idén is egy frissen megkötött bankszékház tranzakció ígérkezik a budapesti ingatlanpiac legnagyobb dobásának: míg a tavalyi rekord irodabérleti ügylete a K&H Bank 40 ezer négyzetméteres székházbérleti tranzakciója volt a Millenniumi Városközpontban, most a Budapest Bank jelentett be egy hasonlóan figyelemreméltó ügyletet: a bank csaknem 17.000 négyzetméteren a "GTC Metro" irodaházban rendezi be új székházát. A pénzintézet 2010-ben költözik be a Váci úti "irodafolyosón" épülő irodaházba. A bankok - bár még mindig jelentős saját tulajdonú ingatlanállománnyal rendelkeznek - a budapesti bérirodapiac vitathatatlanul legfontosabb szereplői, és az ingatlan eszközállományuk folyamatos csökkentésével és területracionalizálási törekvéseikkel párhuzamosan súlyuk egyre nő. Keresletük és bérleti igényeik az egyre magasabb kihasználatlansággal küzdő, egyelőre borús kilátásokkal szembe néző budapesti irodapiac számára létfontosságú. Minden tényezőt egybevetve egyáltalán nem meglepő, hogy számos pénzintézet a Váci úti irodafolyosón rendezkedik be hosszú távra.

A GTC Magyarország Ingatlanfejlesztő Zrt. (a lengyel Globe Trade Centre S.A (GTC) leányvállalata) és a Budapest Bank megállapodás értelmében a bank a "GTC Metro" irodaházban rendezi be új székházát. A Budapest XIII. kerületében, a Váci úti irodafolyosón található 16.740 nm-es épületben a pénzintézet működésének otthont adó irodákon kívül bankfiók, raktár és 222 parkolóhely...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés