Előfizetői tartalom

Haza menekül a tőke - Otthonról figyelnek a játékosok

Portfolio
A közvetlen kiskereskedelmi ingatlanbefektetések 2009. első negyedévében Európa kontinentális területén összesen 980 millió Eurót tettek ki, ami 37%-kal kevesebb, mint az előző negyedévben (€1.5 m). A tranzakciók nagyobbik részét (89%) Nyugat-Európa tudhatja magáénak, mivel az európai befektetők növekvő mértékben összpontosítanak a saját belföldi piacaikra. Az egyes piacokon aktív hazai befektetők aránya a 2008-ban regisztrált egy harmadról 2009. első negyedévére több mint 50%-ra nőtt - áll a Jones Lang LaSalle nemzetközi ingatlan-tanácsadó cég legfrissebb elemzésében.

“A befektetők folytatják a ‘kivárjuk és majd meglátjuk’ stratégiát Európa-szerte, mivel 2009. első negyedévben a piacok nagy részén az árak csökkenése volt tapasztalható. Ugyanakkor a magas költségek és a nehezebben hozzáférhető finanszírozás továbbra is korlátozza a piac likviditását, ami főként a nagyobb tranzakciókat érinti. Ennek ellenére van befektetői...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés