Előfizetői tartalom

Ki a plázákból, irány a belváros! - Mérföldkőhöz érkezett Budapest?

Portfolio
Fontos állomáshoz érkezett az a nagyszabású közterületi fejlesztés, amelynek során kialakításra kerül Budapest új főutcája. Ma délelőtt letették az alapkövét és aláírták a támogatási szerződését a Budapest életében kétségkívül meghatározó szerepet játszó projektnek. A három fő projektet magában foglaló Budapest Szíve program egyik elemeként, több mint 1,9 milliárd forintos európai uniós támogatással teljesen megújul a főváros V. kerületének egy impozáns része, amely így nem csak a turisták számára teszi vonzóbbá a belvárost, de az autósforgalom csökkenésével élhetőbb környezetet teremt a Budapest lakóinak is. A projekt egyértelműen illeszkedik abba a több éve tartó nagyon pozitív folyamatba, melynek során a belváros, ezzel együtt a belvárosi kiskereskedelem új erőre kap.

Csaknem 5,5 milliárdos városrehabilitációs programot indít az V. kerület - Belváros-Lipótváros - önkormányzata európai uniós támogatással: a Kecskeméti utcától a Szervita téren és az Erzsébet téren át az Október 6. utcáig tartó szakaszt az Új Magyarország Fejlesztési Terv kiemelt projektjeként teljesen felújítják, s új főutcát alakítanak ki a patinás városrészben....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés