Előfizetői tartalom

Véget értek a román pláza álmok?

Portfolio
Szellemépületeket és területeket hagyhat parlagon a háta mögött a gazdasági válság Romániában, ha a jelek beigazolódnak, s tényleg végetér a román plázaláz? De ha még nem is teljes a stop, az biztos, hogy az építkezéseket háromszor is átgondolják a beruházók, s jelentősen le is lassulhatnak a jövőben. A gazdasági visszaesés ugyanis a román kiskereskedelmi szektort is hátraveti, s a kiskereskedelmi láncok közül az új szerződések kötése helyett, még a régebben kötötteket is felmondják, főként a másodlagos városokban.

Véget ért egy korszak. A tavalyi évben soha nem látott mértékben bővült a kiskereskedelmi szektor Romániában, az éves értékesítési volumen 14,3%-kal növekedett, novemberben pedig a 2007 azonos hónapjához képest 2,8%-os volt a bővülés mértéke. Olyan nagy nevek bővítették hálozatukat, vagy nyitották meg első üzletüket keleti szomszédunknál, mint a Next, a Peek&Cloppenburg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés