Előfizetői tartalom

A forintárfolyam és a bérleti díjak

Portfolio
Az ingatlanpiac minden szereplője nagy figyelmet szentel a forintárfolyam alakulásának más nemzeti valutákkal szemben. De hogyan reagál az iroda- és az ipari ingatlanok piaca az aktuális kihívásokra, elsősorban az euróárfolyam változásának tükrében? A Colliers International négyrészes elemzési sorozatot készített, melynek első elemében az előbb említett kérdésre keresi a választ.

Az irodapiacon a bérbeadók jelenleg túlkínálattal szembesülnek, miközben pozitív cash flow-t kell produkálniuk. Ennek hatásaként tudható be, hogy máris csökkentek a bérleti díjak, és a jelenlegi piaci nyomás továbbra is a csökkentés irányába hat. Egy átlagos bérlő esetében a bérleti díj az árbevétel 1-2%-át teszi ki, tehát a kihívást inkább a negatív nemzetközi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés