Előfizetői tartalom

Zavaros a kórházi ingatlanok sorsa

Portfolio
Egyelőre még nem rendeződött a kórházbezárások kapcsán megszűnt Országos Gyógyintézeti Központ, és az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet sorsa. Ezek ugyanis terhelten kerülnek a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőhöz, mivel egyik esetében bejegyzett, 99 évre szóló bérleti jog, míg a másik esetében a gáz és víz elérése miatt szolgalmi jog nehezíti az értékesítést, illetve csökkenti értéküket - írja a Világgazdaság.

Egyelőre meglehetősen zavarosak a bezárt kórházak ingatlanügyei. Fantomcég fantomembere kap időről időre építési engedélyt a XIII. kerületi önkormányzattól a két éve bezárt Szabolcs utcai kórház telkére. Több mint egy évtizede magánkórház és szálloda építését tervezték itt, de ebből eddig nem lett semmi. A bezárásuk után a Szabolcs utcai kórház mellett,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés