Előfizetői tartalom

Csőd, civilek, kamarai vizsgálat - Mégis átszabják a budapesti belvárost

Portfolio
Annak ellenére Eric Van Egaraat munkái alapján épül meg a Budapest szívébe tervezett Városháza Fórum, hogy a tervező cég budapesti irodája pályázati győzelme után egy hónappal csődöt jelentett és az év elején a holland stúdiót is bezárták. A projektet ezzel párhuzamosan több oldalról is támadások érték: a komplexum ellen civilek tüntettek, valamint a Magyar Építész Kamara is vizsgálódott a beruházással kapcsolatban. Álláspontjuk szerint szerzői jogokat sérthet a pályamű elkészítésében közreműködő szakági tervezők kizárása a projekt folytatásából, miután a cég csődöt jelentett.

A világhírű építész Eric Van Egaraat egy Népszabadságnak adott interjúban válaszokat ad a sokat támadott beruházás, illetve tervezőcégei csődjének hátterével kapcsolatban. Egaraat elmondta, hogy bár a 2008-as évet megrendelésekkel megrakodva kezdték meg, a pénzügyi-gazdasági válság az elsők között érte el a tervező cégét. "A budapesti iroda már akkor is a német...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés