Előfizetői tartalom

Van remény a Nyugati számára? - Szeptemberben adják át az Eiffel teret

Portfolio
A mai napon került sor a Nyugati pályaudvar mellett épülő Eiffel Tér Irodaház bokrétaavató ünnepségére. A fejlesztéshez kapcsolódóan a beruházó a Nyugati pályaudvar és az irodaház között egy körszínház formában megépülő 5.000 négyzetméteres teret is kialakít, a belváros korábban mellőzött részén egy parkosított, szökőkutakkal tarkított, multifunkciós teret létrehozva ezzel. Az Eiffel Tér kulturális közpark nyáron szabadtéri színházi előadások, koncertek és kiállítások színtere lesz, míg télen korcsolyapálya várja itt a látogatókat. A fejlesztés a remények szerint lendületet ad majd a jelenleg siralmas állapotban lévő Nyugati térnek, illetve a körút a Nyugati és az Oktogon közé eső szakaszának. Az épületet és a kapcsolódó teret szeptemberben adják át.

Az Eiffel Tér beruházója az Europa Capital Partners LLP által irányított Europa Fund II befektetési alap, amely világszerte 30 nemzetközi befektetőt foglal magába. Az Eiffel Tér fejlesztés teljes beruházási értéke közel 45 millió euró, amely tartalmazza az 1 millió euró költségből megépülő kulturális közparkot is. A projekt fejlesztői a ConvergenCE és a DVM Group. A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés